Més de 600 persones a la primera edició de Catalunya Medita

Al poliesportiu de la UPC ha regnat la tranquil·litat durant tot aquest diumenge. A l'esdeveniment Catalunya Medita, més de 600 persones han fet sessions de meditació de 40 minuts. El mestre Sesha els ha explicat a tots com practicar la disciplina correctament.

Entre les 10 i les 20 h, aquests centenars de persones han passat pel poliesportiu de la UPC per practicar la meditació. Es tracta de la primera edició del Catalunya Medita, una iniciativa de l'Associació Filosòfica Vedanta Advaita Sesha. Els 7.240 euros necessaris per fer realitat aquest esdeveniment s'han recaptat a través de micromecenatge.

La idea va sorgir per la mala pràctica de la disciplina que l'entitat va detectar en molts casos. Per exemple, respecte a la posició del cos; què fer si els sentits no es tanquen; com actuar amb els pensaments i emocions que apareixen en el món interior; com mantenir-se atent a la quotidianitat; quantes vegades cal meditar al dia; quina és la millor dieta,  o com reconèixer quan estem en un estat de pensament, observació o bé de concentració.

A més de les sessions de meditació, el mestre Sesha ha aconsellat als assistents les millors maneres de practicar-la i els beneficis que pot aportar. Amb les aportacions dels participants, les sessions s'han acabat convertint en un col·loqui en què es compartien experiències pròpies.

Iván Oliveros, conegut com a Sesha, és enginyer, filòsof i instructor de meditació des de fa 30 anys. D'origen colombià, ha escrit diversos llibres sobre la matèria i a la jornada no hi han faltat els admiradors que fins i tot li han demanat autògrafs.