Matinada amb temperatura de març a Barcelona

L’ambient de finals d’hivern donarà pas a uns dies més suaus el cap de setmana

El cel clar i l'encalmament del vent han facilitat que el termòmetre es desplomés de matinada a la ciutat, amb registres inferiors als habituals per a les dates però lluny dels registres més baixos assolits a Barcelona en un mes d'abril.

La jaqueta ha tornat a fer-nos falta aquest matí a Barcelona a causa del descens dels termòmetres, que han assenyalat registres més propis d'una matinada de març. D'entre els valors més baixos cal destacar els 7,1 ºC de l'Observatori Fabra i de la Zona Universitària, o 7,5 ºC a Montbau i 8,2 ºC a Vallcarca. Cap al centre i als barris baixos de la ciutat la temperatura mínima s'ha mogut entre els 10 i els 12 ºC.

En el cas de l'Observatori Fabra, els 7,1 ºC d'aquesta matinada superen els 6,3 ºC del dia 2 d'abril d'enguany i disten molt de la temperatura més baixa enregistrada en aquest observatori en un mes d'abril: zero graus els anys 1972 i 1973. Si que es tracta, però, d'un valor relativament baix, ja que la mitjana de les mínimes de l'abril en aquest punt elevat de la ciutat és de 9,1 ºC (període de referència 1981-2000). La mínima s'ajusta més a les mínimes del mes de març, que de mitjana assenyalen 7,6 ºC en aquest observatori . Al febrer la mitjana és de 5,7 ºC.

En qualsevol cas la fresca té les hores comptades ja que els mapes assenyalen que la temperatura nocturna tendirà a recuperar-se de forma evident a partir del cap de setmana, amb migdies també plenament primaverals. No hi ha novetats rellevants pel que fa al pronòstic de Sant Jordi: es preveu que sigui un dia assolellat, tot i el pas de capes de núvols prims, i amb una temperatura que al migdia voltarà els 21 ºC al centre de la ciutat. La mínima d'aquell dia estarà a l'entorn dels 12 ºC.