Mas, de Millet i Montull: “Intenten pactar amb la fiscalia i penjar el mort a un altre”

Artur Mas no descarta tornar-se a presentar com a candidat per ser el proper president de la Generalitat

L'expresident de CDC Artur Mas s'ha defensat de les últimes revelacions de Millet i Montull sobre el cas del 3 % ja que, assegura, "ho han intentat tot fins ara. Primer, per no entrar a la presó i, després, per protegir-se el màxim possible". Artur Mas considera que les acusacions dels dos alts càrrecs del Palau de la Música en el judici són per pactar, ja que, diu, és "la trama que creia la fiscalia i ara la vol provar" i ha conclòs que "intenten penjar el mort a un altre". L'expresident de la Generalitat també ha explicat que, malgrat no ha decidit si es tornarà a presentar per encapçalar el govern català, ara no es pot "autodescartar" perquè Carles Puigdemont ja ha anunciat que no s'hi tornarà a presentar.

L'expresident de CDC Artur Mas ha explicat en una entrevista a RAC 1 que les últimes revelacions de Fèlix Millet i Jordi Montull en el judici pel cas Palau no són certes. Ha assegurat que intenten pactar amb la fiscalia per "protegir-se el màxim possible i penjar el mort a un altre". Mas també ha volgut deixar clar que les adjudicacions irregulars no es podien fer perquè en aquell moment, ha dit, CDC es trobava a l'oposició i ha afegit que, de fet, Daniel Osàcar, havia treballat només del 2005 al 2010 al partit. L'expresident convergent també ha acceptat la seva responsabilitat com a personal final que escull els diferents professionals per realitzar diverses tasques, però ha afirmat que no podia controlar-ho tot.

Artur Mas ha recordat també que les lleis de finançament dels partits polítics han canviat molt en els últims anys i que abans les formacions podien rebre donacions anònimes, cosa que ara ja no és possible. En aquest sentit, reconeix que totes les transferències es van registrar. Per Mas, la imatge de CDC està actualment sota sospita, però, ha dit, no s’ha pogut demostrar res. El partit, ha afirmat durant l'entrevista, ja va “autoliquidar-se” fent néixer el nou PDeCAT que, segons l’expresident no està sota sospites.

Altres "difamacions i calúmnies" al partit i a Mas

L’expresident de la Generalitat també s’ha referit a les presumptes accions fetes des del Ministeri de l’Interior en la coneguda com a operació Catalunya. Ha afirmat que ha estat una “campanya de difamació i calúmnies”, feta il·legalment, per modificar els resultats electorals per presentar els membres del partit com a “corruptes”, després del seu viratge, segons Mas, al costat del procés sobiranista.

El futur d'Artur Mas

L'actual president del PDECat ha assegurat que no s’ha plantejat abandonar la política tal com han demanat alguns grups de l’oposició perquè "no tinc per què fer-ho". A més, ha exposat que no es pot "autodescartar" per presentar-se com a candidat per ser el proper president de la Generalitat, perquè Carles Puigdemont ja ha anunciat que no s'hi presentarà. Per això, Mas tampoc no ha rebutjat deixar la presidència de nou partit PDECat.