La marxa en defensa de l’educació pública arriba a Barcelona

La marxa en defensa de l'educació pública arriba aquest matí a Barcelona després de recórrer més de 150 quilòmetres. La mobilització va arrencar fa una setmana a Ribes de Freser, on estiueja la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i ha acabat al Parc de l'Espanya Industrial amb un acte reivindicatiu.

La marxa organitzada per l'Assemblea Groga completa aquest dissabte la vuitena i l'última etapa de la ruta, des de Badalona fins a la capital catalana. La mobilització entrarà per l'avinguda Meridiana i baixarà fins a l'Hospital del Mar. Des d'allà, els participants perfilaran la costa de la Barceloneta i pujaran per l'avinguda del Paral·lel fins a la plaça d'Espanya. Al migdia, s'ha fet un dinar popular al parc de l'Espanya Industrial. La jornada ha continuat amb jocs infantils i s'ha conclòs al vespre amb un acte unitari en el qual participaran altres col·lectius en lluita, com la PAH i la FAVB.

Així s'acabarà una mobilització que va arrencar el passat 24 d'agost a Ribes de Freser, la població de la comarca del Ripollès on estiueja la consellera d'Ensenyament. Durant una setmana, els participants han recorregut més de 150 quilòmetres passant per Ripoll, Vic i Granollers, entre d'altres municipis.

Amb aquesta ruta, l'Assemblea Groga no ha aturat les protestes en contra de les retallades en educació durant les vacances lectives. Denuncien la "creixent i implacable precarització, mercantilització i privatització de l'educació pública". Apunten algunes de les conseqüències més greus de les mesures d'austeritat: l'augment de les ràtios a les aules, les escoles pendents de construcció, l'increment de les taxes per als cicles formatius i els graus i màsters universitaris. Per això, demanen una educació laica, lliure, universal, inclusiva i en català.