El Marketplace del voluntariat difon projectes solidaris a El Born Centre Cultural

Al llarg d'aquest dilluns es fa al recinte d'El Born Centre Cultural el Marketplace Europeu 2014, una jornada gratuïta en què participen empreses implicades en projectes socials, entitats i voluntaris. L'activitat més destacada és l'Espai diàlegs, amb taules de debat sobre el voluntariat i els àmbits en què es desplega.

El Born Centre Cultural es converteix durant aquest dilluns en una fira amb 77 estands amb entitats, empreses que mostren els seus projectes socials i 20 centres especials de treball i empreses d'inserció. També hi ha lloc per a les taules de debat, amb cinc participants i un moderador que aborden diversos temes com la responsabilitat social de les empreses, el voluntariat social i l'esportiu, entre d'altres. Al bell mig del recinte s'ha ubicat l'Espai connecta amb un "speakers' corner" (una zona per parlar en públic) en què les empreses tenen tres minuts per exposar el seu projecte.

La Federació Catalana de Voluntariat Social organitza el Marketplace en el marc de Barcelona Capital Europea Voluntariat 2014. Durant l'any passat l'associació va entrevistar 2.543 voluntaris que es van enviar a entitats que en necessitaven. En total un 17 % de la població catalana, 1.250.000 persones, fa activitats de voluntaris i això situa el país com un dels més actius en aquest àmbit. Per sexes, les dones representen un 59% mentre que els homes el 41%, i en àmbits destaca l'atenció als infants, joves i persones amb malalties que representen un 51% del total.