Els Maristes fan 50 anys a les Corts

L’escola arriba al mig segle d’història al barri amb l’objectiu de vincular-s’hi més

Al carrer de Vallespir, on hi havia hagut una fàbrica de galetes, els Germans Maristes hi van instal·lar una escola que representava una ampliació del centre que ja tenien a Sants. Eren els Maristes de les Corts. Això va ser el 1967 i ara aquesta escola celebra el 50è aniversari.

A poc a poc es van anar ampliant i millorant els espais. Al llarg de 50 anys també hi ha hagut canvis profunds en el funcionament, com per exemple que ja no és un centre només per a nens i que els professors ara són laics. Tot i això, Josep M. Hernández, que en va ser alumne i ara n'és professor, assegura que l'esperit és el mateix: "El tarannà dels Maristes segueix sent més o menys igual, el que és la presència amb els alumnes, acompanyar-los en el seu creixement personal."

Actualment a l'escola de les Corts s'hi cursa l'ESO i el batxillerat i entre aquest centre i el de Sants són 1.650 alumnes i 1.300 famílies. Formen part del Consell Escolar de les Corts i a través de les activitats del projecte d'aprenentatge i servei de l'escola molts alumnes presten serveis a persones del barri, per exemple col·laborant amb casals d'avis. Tot i així, Raimon Novell, director de l'escola, assegura que un dels objectius de futur és intensificar les relacions amb el barri.

L'escola ha organitzat diverses activitats amb l'alumnat al llarg del curs  per celebrar el 50è aniversari i aquest dissabte se'n fa l'acte central, obert a tota la comunitat educativa. S'hi farà la presentació del llibre 'Maristes les Corts: 50 anys, 50 testimonis', amb la possibilitat de visitar el museu del 50è aniversari, amb espais per dialogar i "photocall" per fer la foto de la celebració amb amics o en família, amb jocs per als més petits, i amb la celebració final amb el compte enrere del 50è aniversari i un brindis pel futur.

A més, durant tot el dia es podrà visitar una exposició de fotografies i objectes antics del centre en què, entre altres coses, es conserva una capsa de les galetes que s'havien elaborat a la fàbrica que posteriorment va acollir el centre.