La Mare de Déu del Carme surt a navegar en la processó marinera

Els pescadors i veïns de la Barceloneta celebren el dia de la patrona de tots els navegants

La Barceloneta venera aquest dissabte la Mare de Déu del Carme amb la processó que reviu el passat mariner del barri. Pescadors, veïns i fidels han seguit la imatge des de la sortida de la parròquia de Sant Miquel fins al moll dels Pescadors, on s'ha embarcat en una Golondrina i s'ha iniciat la processó marinera.

Més de 1.500 persones han assistit a la processó més marinera de la ciutat en què la imatge de la marededéu navega en una Golondrina, i recorre les aigües del port de Barcelona.

L'origen de la Mare de Déu del Carme com a patrona dels mariners és en una llegenda que explica que ella va salvar una embarcació que anava a la deriva enmig d'una tempesta. Des de la Confraria de Pescadors, que s'encarreguen de l'organització de l'esdeveniment, reivindiquen l'arrelament popular i mariner d'aquesta tradició, que, diuen, va més enllà del fervor religiós.

Després s'ha celebrat la missa, presidida també per la imatge, al moll de Pescadors, la zona en què els pescadors guarden les xarxes. La tradició també fixa que se li han de fer ofrenes: flors i peix.