El CEM de l’Espanya Industrial, contra la pobresa energètica

El poliesportiu participarà en la Marató d’Estalvi Energètic durant el mes de febrer

El poliesportiu de l'Espanya Industrial és un dels cinquanta equipaments barcelonins que participaran en la Marató d'Estalvi Energètic. L'objectiu d'aquesta iniciativa és conscienciar els treballadors i els usuaris dels edificis públics de l'ús que fan de la llum o l'aigua i quines mesures poden prendre per reduir-ne el consum. L'estalvi econòmic aconseguit a tota la ciutat es destinarà també a un projecte en defensa dels drets energètics als barris de la Marina.

El poliesportiu de l'Espanya Industrial té un repte: reduir un 10 % el consum d'aigua, llum i gas durant el febrer, el mes que tradicionalment registra més consum energètic. Per aconseguir-ho l'equipament ha pres algunes mesures com ara substituir els fluorescents per llums LED, instal·lar sensors de presència per evitar que els llums estiguin sempre encesos o rebaixar la quantitat d'aigua que surt pel ruixadors de les dutxes.

Però només amb aquestes mesures no aconseguirien el repte i el poliesportiu ha demanat la col·laboració dels usuaris. Gràcies a això en només una setmana han estalviat molt. Diego Fernàndez, cap de manteniment del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta: "Sorprenentment, en l'aigua és on més hem estalviat. Pensàvem que no i estem gairebé al punt del 30 %. És moltíssim. En el gas estem al voltant del 15 % i en l'electricitat, del 10 %."

Tot l'estalvi que aconsegueixin els equipaments municipals es traduirà en una injecció de diners per al projecte contra la pobresa energètica Als barris de la Marina hi posem tota l'energia. La Marató d'Estalvi Energètic és una iniciativa solidària que l'any passat va recaptar més de 81.000 euros gràcies a la implicació de 12 ajuntaments i una seixantena d'equipaments públics.