Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil reclamen un augment de sou

Els agents es concentren a les portes de la Subdelegació del Govern per reclamar l’equiparació salarial amb els Mossos d’Esquadra

La mobilització està convocada per Jusapol, una associació que integra agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, i es fa de forma simultània a diferents ciutats de l'estat. Denuncien que els agents d'aquests dos cossos cobren 600 € bruts menys que un dels Mossos. A la protesta també hi participen els agents que no estan de servei i que aquests dies estan desplaçats a Barcelona pel dispositiu de l'1-O.

Segons Jusapol, el sou d'un agent de qualsevol dels cossos de la policia autonòmica de l'estat, com és el cas dels Mossos, és uns 8.000 € bruts superior al que cobren a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Una diferència salarial que també es dona respecte als agents de les policies locals de les capitals de província, com Barcelona. En aquest cas, calculen que cobren entre 6.000 i 8.000 € bruts menys l'any. A més, denuncien que no tenen pagues dobles, que les hores extres no les cobren (i que si ho fan els les paguen a 8 €), i que inverteixen moltes hores a anar a judicis que després no recuperen.

La mobilització davant la Subdelegació del Govern coincideix amb l'arribada a la ciutat de molts agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que participen en el dispositiu de seguretat de l'1-O. Des del Jusapol avisen que el calendari de mobilitzacions no s'atura aquí. A banda de les protestes al carrer,  també han presentat una ILP (iniciativa legislativa popular) al Congrés i una instància judicial per discriminació.