Manifestació de diversos col·lectius “contra el sistema que roba drets”

La plataforma Ciclo fa la seva primera mobilització un dia abans de l’entrada en vigor del decret llei que regula l’estiba

Centenars de persones de diversos col·lectius s'han mobilitzat aquest dissabte a la tarda amb el lema "contra el sistema que ens roba els drets". La manifestació ha estat convocada per Ciclo (Coordinadora de Sindicats i Col·lectius per les Lluites Obreres), una plataforma creada aquest abril i que ha congregat diversos col·lectius de treballadors de l'estiba, del sector del taxi i de l'aeroport per protestar contra les polítiques del Govern espanyol que, asseguren, precaritzen els llocs de treball.

La manifestació ha començat al centre comercial L'illa Diagonal". Des d'aquí els manifestants de diversos sectors laborals han iniciat la protesta contra les polítiques del Govern espanyol i contra el "capitalisme neoliberal". En aquest sentit, també han protestat contra els fons inversors, com el JP Morgan, ja que, diuen, pressionen la Comissió Europea i el govern per desregularitzar diversos sectors i precaritzar el sector de l'estiba, del taxi o de la restauració a l'aeroport.

La coordinadora assegura que la situació al sector dels estibadors ha estat la gota que ha fet vessar el got per sortir al carrer, ja que aquest diumenge entra en vigor el decret llei que, segons l'organització, desregula el sector de l'estiba i dificulta unes bones condicions laborals als treballadors dels ports.

La mobilització s'ha desplaçat fins l'oficina del fons d'inversió JP Morgan per posteriorment anar fins a la seu de la Comissió Europea. Amb la marxa, que ha acabat a la plaça d'Espanya, demanen posar fi als tractats internacionals CETA i TTIP.