Així serà la manifestació “No tinc por”

Les autoritats quedaran en segon terme i al final de la marxa es farà un acte auster i breu

La manifestació d'aquest dissabte en contra dels atemptats del 17 d'agost arrencarà a les 18 h als Jardinets de Gràcia. La marxa no tindrà una capçalera de polítics i seran membres dels cossos de seguretat i emergències i botiguers i veïns de la Rambla els que aniran al capdavant, amb el lema "No tinc por". La mobilització acabarà a la plaça de Catalunya amb un acte senzill amb lectures i música.

Qui encapçalarà la manifestació?

L'alcaldessa, Ada Colau, ha confirmat que la pancarta estarà liderada "per la ciutadania i per les persones que van estar des del minut zero atenent les víctimes, donant el millor de si mateixes", com els diversos cossos policials, d'emergències, serveis públics, però també veïns i comerciants de la Rambla, així com diverses entitats. Engegaran la manifestació a la cruïlla del passeig de Gràcia i el carrer de Casp.

Les autoritats se situaran en un segon pla, a la cruïlla del passeig de Gràcia i la Gran Via de les Corts Catalanes. Han confirmat la seva assistència l’alcaldessa, Ada Colau; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el rei Felip VI. També hi participaran els presidents de totes les comunitats autònomes i els principals líders dels partits polítics, com Pedro Sánchez.

Colau ha explicat que la presència del rei Felip VI no modificarà el dispositiu de seguretat, que serà l'habitual per aquestes ocasions. Hi haurà els cossos policials que hi intervenen sempre i es coordinaran amb total normalitat. Ha afegit, però, que per qüestions de seguretat, les autoritats estaran juntes.

Com serà l'acte final?

A la plaça de Catalunya es farà "un acte auster i breu”. En la primera part, Rosa Maria Sardà i Míriam Hatibi faran unes lectures escollides per a l’ocasió, amb la col·laboració de Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure. Després de les lectures, en la segona part, Peter Thiemann, violoncel·lista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i Guillem Gràcia, estudiant de violoncel, interpretaran ‘El cant dels ocells’, tema que Pau Casals va convertir en símbol de pau i llibertat.

L’escenari estarà guarnit amb decoracions florals del Gremi de Floristes de Catalunya. El fons de l’escenari serà el dibuix de 'Barcelona' amb crespó que va realitzar l’artista Frederic Amat acompanyat del lema de la manifestació “No tinc por” en diferents idiomes. Durant la manifestació, diversos voluntaris repartiran entre els assistents milers de flors vermelles, grogues i blanques, "que són els colors de la ciutat de Barcelona."

Interès internacional

S'acreditaran 853 periodistes i tècnics de 191 mitjans de comunicació de fins a 83 països.