Manifestació fins a la Model per exigir l’alliberament d’un encausat per Can Vies

Va ingressar a presó dimarts tot i ser condemnat a un any i mig de presó i tenir uns antecedents “discutibles”

Una trentena de persones s'ha manifestat aquest dijous a la nit per protestar contra l'ingrés a la presó d'un jove acusat d'haver participat, el 28 de maig del 2014, en les protestes pel desallotjament de Can Vies. El jutge Francisco Seseña l'ha enviat a presó en considerar que una pena de multa dictada contra el jove a França és interpretable com un antecedent, el topall legal a partir del qual una condemna de presó inferior als dos anys no acaba mai en ingrés penitenciari.

Una trentena de persones s'han manifestat aquest dijous a la nit pels carrers de Sants i la Nova Esquerra de l'Eixample, en concret, pels carrers que uneixen Can Vies, a la plaça de Sants, i la presó Model, al carrer d'Entença. El recorregut, però, no ha estat casual. La marxa volia exigir l'alliberament d'un jove acusat d'haver participat el 28 d'abril del 2014 en les protestes pel desallotjament del centre social de Can Vies, i que va ser condemnat a un any i mig de presó. Aquest dimarts, el jutge Francisco Seseña en decretava l'ingrés a presó tot i no tenir antecedents a l'estat espanyol -amb una pena de dos anys i sense antecedents mai es decreta ingrés penitenciari-, però el magistrat ha interpretat com a antecedents una pena de multa contra l'acusat aplicada a França. Els manifestants han exhibit una pancarta on es podia llegir "A presó per defensar els barris" i han exhibit torxes enceses. Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra, format per efectius de les Brigades Mòbils, ha acompanyat els manifestants durant el recorregut.

Recordem que les protestes pel desallotjament de Can Vies van deixar, en total, 13 detinguts, tots condemnats a un any i mig de presó acusats d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat, i vuit d'ells -entre els que hi era també l'ara empresonat- condemnats a sis mesos més per desordres públics. La protesta d'aquest dijous l'han convocat la Comissió Antirepressiva de Sants i el centre social Can Vies. A la vegada, s'ha fet també un acte de suport a Girona.