Una manifestació contra la corrupció, la resposta ciutadana al cas Bárcenas

Centenars de persones s'han concentrat aquest diumenge a les portes de la Delegació del Govern, al carrer de Mallorca, en contra de la corrupció. La iniciativa ha sorgit a les xarxes socials com a conseqüència de les últimes novetats del cas Bárcenas. La mobilització s'ha dirigit espontàniament cap a la seu del PP.

La mobilització s'ha convocat a les xarxes socials per fer una cassolada a davant de la Delegació del Govern en contra de la corrupció política. A les 19 h, s'hi han concentrat unes 200 persones. Els Mossos d'Esquadra han blindat el número 278 del carrer de Mallorca per seguretat, tot i que no s'han produït incidents. Una hora després, s'ha decidit traslladar la protesta davant de la seu del Partit Popular, on ha augmentat el nombre de persones concentrades.

La iniciativa ha sorgit espontàniament a través de Twitter amb la paraula clau #FemForaLaMafia però diversos representats polítics s'hi han afegit. Per exemple, s'hi ha vist el president del Grup Municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà i el líder de la CUP, David Fernández. També hi ha participat la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, i la monja Teresa Forcades.

Les protestes en contra de la corrupció política s'han repetit a Girona, Lleida i Tarragona. Ja s'ha convocat una nova concentració per a aquest dilluns. Serà a les 20 h a davant de la Delegació del Govern.

Les últimes filtracions del cas Bárcenas, el detonant

Aquest diumenge han arribat a la premsa noves filtracions sobre el cas de presumpta comptabilitat B del Partit Popular. El diari 'El Mundo' ha difòs uns missatges que suposadament es van intercanviar l'extresorer del partit, Luis Bárcenas, i el president Mariano Rajoy. Les converses deixen entreveure que el president de l'executiu coneixia l'existència d'una doble comptabilitat i que donava suport a Bárcenas.