L’ANC i Òmnium convoquen divendres una caminada per la llibertat dels Jordis

El recorregut, que s’il·luminarà amb els telèfons mòbils, sortirà a les 19 h de la plaça de Sant Jaume i acabarà a les 21 h a les portes de la presó Model

Coincidint amb els quatre mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural organitzaran un acte per demanar la llibertat dels presos polítics. La caminada sortirà a les set de la tarda de la plaça de Sant Jaume i acabarà al voltant de les nou de la nit al davant de la presó Model, on es farà un acte de protesta.

Les dues entitats han batejat l'acte amb el lema "Il·lumina la llibertat" amb l'objectiu que els assistents facin un recorregut a peu amb els telèfons mòbils encesos, en una posada en escena semblant a la que es va poder veure en la manifestació de l'11 de novembre al carrer de la Marina. La caminada tindrà lloc coincidint amb els quatre mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart per la seva actuació com a responsables de les entitats sobiranistes.

Les entitats demanen a la ciutadania el suport per il·luminar el recorregut amb el llum dels telèfons mòbils, i també fan una crida a la gent que no pugui assistir-hi a Barcelona perquè es concentrin a la mateixa hora davant dels ajuntaments de les capitals de comarca arreu del país.