Manifestació a Sants en contra de les agressions homòfobes

La marxa s’ha convocat pels darrers atacs que ha rebut el col·lectiu LGTBQI

Un centenar de persones surten al carrer per dir "prou" a la violència i a la discriminació per qüestió de gènere. Es tracta d'una manifestació que s'ha convocat arran les darreres agressions que s'han produït a Catalunya, tres en 15 dies, una de les quals al districte de Sants, on s'ha fet la marxa.

Els manifestants han demanat que s'activin tots els mecanismes i recursos necessaris per fer front a la xacra de la violència per qüestió de gènere. Han fet sentir la seva veu en una marxa que ha començat a dos quarts de vuit del vespre a la plaça de Sants i que ha recorregut diferents carrers del districte. La mobilització s'ha fet a Sants perquè, precisament, en aquest districte és on es va produir una atac fa pocs dies. Aquest se suma a dues agressions més que s'han produït a Berga i a Sitges en els darrers 15 dies.

Les persones han participat en la marxa amb torxes, pancartes i banderes LGTBQI per mostrar el seu rebuig a les agressions homòfobes. Segons l'Observatori contra l'Homofòbia, l'any passat els van comunicar 113 incidents, és a dir, agressions, insults o situacions d'assetjament.