Els Manel es fan grans actuant més que mai a Europa

Manel ha iniciat una nova etapa en la seva gira de presentació de 'Jo competeixo', omplint a vessar la sala 1 de Razzmatazz. Després d'uns primers mesos de grans festivals i després de teatres i auditoris, ara toca fer sales acabant al maig amb una gira europea que les portarà a Londres, París, Munic o Berlín. Entre el públic segueix ben viu el debat sobre el nou disc: canvi o evolució?

Els Manel actuaran més que mai a l'estranger per presentar 'Jo competeixo' a Londres, París, Munic, Berlín... però no sembla que el seu objectiu sigui ser estrelles internacionals. Segons Guillem Gisbert, "tocar a Europa és més la voluntat del grup que no pas que el telèfon estigui sonant de manera rabiosa".

Les noves cançons ja han sonat en més de 50 concerts i encara en queden molts, una situació privilegiada per a un dels poquíssims grups que canten en català i poden viure exclusivament d'una banda. Arnau Vallvé explica que saben que "no és el més normal, hi ha pocs grups cantant en català que es puguin dedicar a això i som conscients del privilegi" i Gisbert argumenta que "la raó per la qual cantant en català és difícil guanyar-se la vida és demogràfica i no hi ha res més"'.

Amb la sala 1 de la Razzmatazz plena a vessar sembla que, tot i la demografia, els Manel continuen tenint el favor del públic.