Manel Gràcia, tota una vida dedicada al món dels llibres

Barna Centre el guardona per la seva feina com a president del carrer comercial Jaume I

En Manel Gràcia fa 45 anys que està al capdavant de Salas Llibreteria. Aquest agost tancarà el seu negoci. Abans, Barna Centre l'ha guardonat amb el premi Rosa de Plata per la seva feina com a president del carrer comercial Jaume I. L'associació premia persones o entitats que han destacat per la seva feina al voltant del comerç de la zona.

Després de 45 anys al capdavant de Salas Llibreteria, abaixarà la persiana definitivament l'agost vinent, moment en què amb la jubilació d'en Manel Gràcia també es posarà fi a una nissaga familiar dedicada als llibres. La llibreria la va iniciar, amb un altre nom, l'avi de la seva dona. Quatre dècades i mitja al capdavant d'aquest establiment l'han fet coneixedor de l'evolució que hi ha hagut al sector. Assegura que el món de les llibreries ha canviat molt, i més el dels llibres antics. Afirma trist que hi ha un model que ha mort. "A la llibreria que teníem a la Rambla, una de les coses més importants eren les tertúlies. En fèiem entre quatre o cinc a la setmana" explica en Manel.

Però, en Manel ha compaginat la tasca professional amb l'associativa. Ha estat, durant prop de 20 anys, el president del carrer comercial Jaume I, una via que també ha experimentat molts canvis. “Ha baixat força el nivell comercial. Quan nosaltres vam arribar aquí hi havia una sèrie d'establiments, tots molt variats i ara, en van quedant menys". En Manel té el neguit que d'aquí a poc deixi de ser un carrer comercial com a tal, i estigui dedicat exclusivament al turisme.