Llum verda que la Casa Burés passi a mans privades

L'Ajuntament ha autoritzat la Generalitat que vengui la Casa Burés, un edifici modernista de l'Eixample en mal estat de conservació. Amb la venda, el consistori preveu recuperar els diners que l'executiu català li deu pel traspàs de la finca. A canvi, el govern municipal es compromet a fer equipaments en aquella zona.

CiU i PSC han acordat autoritzar la Generalitat perquè vengui la Casa Burés. La decisió, presa en la Comissió d'Economia, s'haurà de ratificar en el ple que tindrà lloc la setmana que ve. El consistori ha posat com a condició que amb el traspàs a mans privades de la finca modernista, el govern català pagui els 19 milions d'euros que deu des de 2009, quan va adquirir l'edifici.

A canvi i per donar resposta a les demandes dels veïns, el govern municipal s'ha compromès a fer un equipament de proximitat en un espai de 650 metres quadrats proper a la casa i a treballar en un pla per dotar d'equipaments l'edifici de Transformadors, qualificat com a espai verd.

En els últims anys, la finca ha estat víctima d'actes vandàlics i saquejos. Un dels projectes de futur que s'ha plantejat per a la casa és convertir-la en un hotel de luxe.