El Llum BCN es converteix en aparador de projectes d’estudiants universitaris

Des del festival han volgut donar l’oportunitat de participar als nous talents de diverses facultats ubicades al Poblenou

El segon dia del Llum BCN repeteix amb èxit de visitants. Milers de barcelonins s'han acostat al 22@ per poder veure algun dels 47 muntatges que inclouen espectacles, projeccions i instal·lacions lumíniques en diversos edificis. A més, els estudiants universitaris també han tingut l'oportunitat de presentar projectes professionals i mostrar-los al públic.

Un dels objectius del festival és promocionar els nous talents i donar l'oportunitat als estudiants a participar al Llum BCN. De fet, és l'únic festival d'aquestes característiques que aposta pels joves. Una de les escoles que hi ha participat és IED Barcelona i l'alumna Carla Jörgens assegura que ha estat un repte: "És la primera vegada que entrem en contacte amb la vida real. Ha estat difícil, però m'ha agradat molt participar-hi." Han creat una instal·lació interactiva a la Fàbrica Simón i aconsegueixen que amb l'energia del públic s'il·lumini una façana.

També hi han participat altres escoles com ELISAVA, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura la Salle, EINA o la UPC. L'últim dia del festival es premiarà un d'aquests projectes. A més de projeccions i instal·lacions, també hi ha espectacles. La companyia Brodas Bros presenta 'L'exèrcit de la llum', uns guerrers que porten un vestuari programat perquè s'il·lumini a ritme de la música i els moviments.

Aquesta és la primera vegada que el festival Llum BCN es fa al Poblenou i inclou més d'una quarantena de muntatges lumínics.