Més de 7.000 assistents a la segona edició del Mercat de Nadal del Llibre

L'Antiga Fàbrica Damm ha estat aquest dissabte l'escenari d'una trobada amb més de 70 escriptors: el Mercat de Nadal del Llibre. La cita es consolida com el Sant Jordi d'hivern, amb una participació de més de 7.000 persones en un sol dia. A més d'escoltar els seus autors preferits, molts visitants han aprofitat perquè els signessin els llibres que han comprat de cara a aquest Nadal, en una jornada en què també hi ha hagut lloc per a la música, tallers i debats.

Els diferents espais de l'Antiga Fàbrica Damm s'han omplert aquest dissabte de llibres, escriptors, editors, llibreters i, sobretot, lectors. Per segon any consecutiu, el món del llibre es troba en un Mercat de Nadal organitzat pel club de cultura TR3SC i la cooperativa editorial Abacus. En aquesta edició, però, han passat de tres hores entre setmana a tot un dissabte, i hi han convidat el doble d'autors.

Entre les cites més esperades hi havia la presentació de 'Vae Victus', la darrera novel·la d'Albert Sánchez Piñol. És l'únic acte públic que l'escriptor barceloní ha previst, i que complementa amb la signatura d'exemplars. Però no ha estat sol avui signant llibres a l'Antiga Fàbrica Damm: Xavier Bosch, Isabel Clara-Simó o l'autora de 'Les tres bessones', Roser Capdevila, també han aprofitat per retrobar-se amb el seu públic.

També la literatura infantil i el món editorial tenien el seu espai a la programació. A la tarda, sis editors independents han protagonitzat un combat dialèctic defensant públicament alguns dels seus títols. La música complementava la visita, amb actuacions en directe com la dels Magnus Luna, que combinen música i poesia de Joan Vinyoli, o Paper de Plàstic, que interpreten petites narracions de la vida quotidiana.

Segons els organitzadors, Nadal és la segona època de l'any en què es venen més llibres. Per això, el Mercat de Nadal del Llibre es vol convertir en el Sant Jordi d'hivern. De moment, ho està aconseguint: amb una assistència de més de 7.000 persones, l'esdeveniment ha completat l'aforament de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm durant bona part de les 11 hores que dura.