Tuuu Librería s’instal·la a Gràcia amb llibres al preu del comprador

Tuuu Librería és una botiga solidària que ven llibres al preu que esculli el comprador. Es tracta d’una iniciativa que vol afavorir l’accés a la lectura. Ja té dos locals a Madrid, i ara s’ha instal·lat a Gràcia. S’inaugurarà el dia 12 de novembre, però durant aquestes setmanes recullen donacions.

Cada dia de 17 a 20 h es recullen llibres de tot tipus i de qualsevol idioma, també DVD originals. La filosofia de la llibreria, que està ubicada al carrer del Planeta, número 17, és que els llibres tenen valor, però no preu. Cada euro que el comprador paga es reinverteix en el projecte que funciona a través de voluntaris que dediquen el seu temps que tiri endavant la iniciativa.

Aquest projecte va néixer el setembre de 2012, com la branca més cultural de l'ONG Yooou inspirada en el projecte de Baltimore, als Estats Units, The Book Thing. Aquest establiment neix amb la voluntat d’ajudar el professorat. Així que es posen els llibres a disposició de la comunitat educativa. A Tuuu Librería han optat per dirigir-se a tothom i tenir tot tipus de llibres i de tots els idiomes i obrir cada dia. Per iniciar el camí a Gràcia arribaran uns 1.500 llibres de Madrid i entitats, llibreries o veïns ja han començat a aportar donacions. La idea és que en aquestes dues setmanes les prestatgeries s’omplin per a la inauguració. També, busquen propostes d’activitats culturals perquè es puguin dur a terme a la botiga, que obrirà de dilluns a diumenge de 12 a 20h. La nova llibreria s’inaugurarà el dia 12 de novembre.