Els llibres per regalar aquest Sant Jordi als més petits de la família

El compte enrere per a la diada de Sant Jordi ja està en marxa. Una festa literària en què també hi ha novetats per als més petits de la família. Des de la llibreria Al·lots, un dels establiments especialitzats en el públic infantil, us recomanen quatre llibres, que a banda de ser noves publicacions, també signen autors barcelonins.

La Paula Jarrin, llibretera d'Al·lots proposa per als lectors més petits 'El rei de la casa' de la Marta Altés, editat per Blackie books. És la història d'un gat que és el rei de la casa serà destronat per la vinguda d'un gos. Un llibre molt recomanable per a les famílies a punt de créixer però també per als nens i nenes que no esperen un germà, i que serveix per tractar el tema sense tenir com a protagonistes infants.

Per als nens a partir de sis anys 'La muntanya de llibres més alta del món' de Rocio Bonilla editat per Anima Llibres. Aquesta segona proposta és un àlbum il·lustrat en què el protagonista és l'Enric, un nen que pensa que ha nascut per volar però que té un problema i és que no té ales. La seva mare li posarà a les mans la millor eina que tenim els humans per volar que són els llibres.

La tercera proposta que fan des d'Al·lots va dirigida als nens que ja llegeixen sols i que tenen a partir de set, vuit, nou anys. Es diu 'La cançó del parc' dels barcelonins Jaume Copons i Liliana Fortuny. És el tercer de la saga anomenada 'L'Agus i els monstres' que publica l'editorial Combel. En aquesta ocasió el gran conflicte és que el doctor Brot, (el dolent de la nissaga), vol construir un centre comercial al parc on l'Agus i el senyor Flat gaudeixen de la lectura. La Paula Jarrin la recomana perquè visualment és molt atractiva i està ben escrita, és a dir, que "té la combinació perfecta de les dues coses".

Per últim també fan una proposta per al públic juvenil, nois i noies a partir de 12 anys. 'La merla blava' és una novel·la de ficció històrica de la Maria Carme Roca que explica la Barcelona de 1715, després de la desfeta de 1714. La ciutat és una de les protagonistes on dues dones gairebé idèntiques, separades per la classe social (una és benestant i l'altre pobre) es trobaran. Com a rerefons també la història de la merla blava, que dóna nom al llibre, i que va ser una antiga confraria que va intentar restaurar tots els drets perduts després de l'ocupació i el setge de 1714.