La Lleteria del Poble-sec, el comerç més innovador de Barcelona

La botiga ha guanyat el premi EixosBCN 2017 per fusionar el comerç tradicional i la innovació

La Lleteria del Poble-sec va néixer el 2012 com un establiment d'alimentació ecològica. Les necessitats del barri, però, van fer evolucionar el negoci i actualment també ofereix teràpies per a la cura del cos, com ara ioga o pilates.

La botiga està dirigida per la Júlia i el Fernando i asseguren que el secret de l'èxit és la seva relació amb el client: "Ens agrada parlar amb la gent i els clients i crec que això funciona molt. Tenim un tracte molt proper amb la gent, també afavorim la cohesió del barri".

Precisament per això, la Fundació Barcelona Comerç va atorgar el premi EixosBCN 2017 a la Lleteria del Poble-sec.  Els van premiar per l'esforç que fan per satisfer les necessitats que tenen els clients i la capacitat que han tingut per fusionar el comerç més tradicional amb aquell més innovador. A més, fan una gran tasca de divulgació entre el veïnat, també a través de les xarxes socials.

El guardó va arribar de sorpresa, perquè ni la Júlia ni el Fernando coneixien aquests premis. "Nosaltres no ens havíem presentat. No sabíem ni que existia el premi i l'associació de comerciants del Poble-sec ens va dir que ens havia presentat i que havíem guanyat el premi. Estem molt contents perquè ha sigut una explosió de publicitat i perquè és un reconeixement a projectes petits, de barri i tenen una altra filosofia de consum", asseguren.

El nom del negoci és un homenatge a l'antiga lleteria que ocupava l'establiment fa un segle. El mosaic de l'entrada, catalogat com a emblemàtic, és un exemple del passat d'aquest local.