Literal Barcelona 2018 / Àrtic

La literatura ha estat un dels camps de batalla més disputats per defensar els interessos dels desposseïts contra el poder. En aquest sentit, últimament hem vist una nova onada creativa envaint les nostres llibreries. Ara, la Fabra i Coats i l’Ateneu l’Harmonia n’acullen una nova edició per donar a conèixer i impulsar aquestes noves idees.

Els dies 11, 12 i 13 de maig ha tingut lloc la tercera edició de la Fira Literal a la Fabra i Coats de Sant Andreu. Tot i la pluja, la fira es consolida en nombre de públic (més de 10.000 persones aquest any), nombre de conferències, presentacions, activitats infantils i concerts.

 

Aquests van ser els caps de cartell que han revolucionat la fira amb les seves idees més radicals!

 

MIREYA ANDRADE - Dissabte, 12, a les 19 h

De la selva, a les negociacions per la pau a Colòmbia

Mireya Andrade és una exguerrillera de les FARC. Va néixer a Miranda, Cauca, i fa més de 27 anys que està a la guerrilla. Va estar gairebé un any a l'Havana (negociacions del procés de pau a Colòmbia) com a integrant de la subcomissió de gènere i la subcomissió tècnica, i ara és l'encarregada, al costat de cinc companyes més, d'implementar el mandat del MMV a l'occident del país .

 

ELAINE BROWN -  Diumenge, 13, a les 19 h

La dona que va dirigir el Black Panther Party

Elaine Brown (1943) va ser militant i presidenta del Black Panther Party (BPP) i es considera una figura clau en el pensament revolucionari negre dels Estats Units. Cantant, escriptora i conferenciant, ha dedicat i dedica la seva vida a la política i l'activisme.

 

LEO BASSI

'El último bufón'

Quan Bassi va veure unes pel·lícules del seu besavi, el pallasso Giorgio Bassi, i del seu germà, gravats per Lumière, va comprendre que la força del bufó radica en el fet de saber jugar amb l'extravagància i situar-se per sobre de les converses, en una societat molt formal i estructurada. Leo Bassi, revolucionari de la pista, ha estat inspirat pel mateix esperit llibertari que movia els seus avantpassats. Ara, dedica aquesta obra a les noves generacions que es rebel·len contra les injustícies i el cinisme del poder, amb l'esperança que la rebel·lia i la vitalitat dels bufons puguin ser inspiradores en aquests temps confusos.