L’Institut Francès homenatja les víctimes de l’atemptat a ‘Charlie Hebdo’

L'Institut Francès de Barcelona ha homenatjat les 17 víctimes mortals dels atemptats de la setmana passada a París. En aquesta cerimònia, organitzada conjuntament amb el consolat francès, hi han participat, entre d'altres, Joan Manuel Serrat i Marina Rossell.

L'acte ha estat un cant als valors democràtics i a la llibertat d'expressió i també hi han participat, entre d'altres, el dramaturg Josep Maria Flotats, la cantant Marina Rossell i diversos humoristes gràfics, que han dibuixat les seves vinyetes sobre l'escenari.

També hi han estat presents representants de la comunitat jueva, membres del govern català i de l'Ajuntament i ciutadans que han volgut homenatjar les víctimes.

Segons ha explicat el director de l'Institut Francès de Barcelona, Yannick Rascouët, "la reacció de Barcelona va més enllà de les nostres esperances. Jo crec que van ser tots els ciutadans, tots els que creuen en la democràcia, els que es van mobilitzar".

El cònsol general francès ha presidit aquest acte, el primer oficial que es fa a Barcelona després de les concentracions que es van fer de manera espontània davant del consolat francès. S'espera que en els pròxims dies n'organitzi un altre l'Ajuntament de Barcelona.