L’informatiu mòbil de BTV mostra les possibilitats d’aquesta tecnologia en el camp de la televisió

Barcelona Televisió ha tirat endavant una experiència innovadora durant els quatre dies que ha durat el Mobile World Congress: fer, en directe, un informatiu només amb telèfons mòbils. Una iniciativa que no s'havia fet abans i que apunta les moltes possibilitats que aquesta tecnologia pot oferir en un futur immediat.

L'informatiu, batejat amb el nom de 'BTV mobile' i inclòs dins el "BTV notícies migdia", s'ha emès des de l'estand del Mobile World Capital fent servir tres "smartphones" en substitució de les càmeres de plató. Les notícies sobre el congrés aparegudes durant el programa també han estat gravades i editades amb els mateixos models de telèfon.

La tecnologia 4G i Wi-Fi ha permès l'emissió de les notícies fetes només amb mòbils, i ha obert el ventall de possibilitats pel que fa a les connexions en directe l'ús de drones (vehicles voladors no tripulats) o les connexions des d'espais reduïts o vehicles en moviment com un taxi. La gravació, l'edició i enviament de notícies des de qualsevol lloc fent servir "smartphones", a més, pot agilitzar els processos a l'hora d'explicar notícies que requereixin immediatesa.