L’incivisme torna a la plaça de Joan Pelegrí després de la renovació

Els veïns es queixen de la brutícia i de la presència de patinadors

Encara no fa dos mesos que es va celebrar la reobertura de la plaça de Joan Pelegrí i ja són moltes les queixes per incivisme. El veïnat destaca la brutícia i les pintades al mobiliari urbà com a principals problemes. També es queixa de la presència de patinadors.

Fa un mes que l'Ajuntament va inaugurar la plaça de Joan Pelegrí però, tot i la reforma, hi ha problemes que encara no s'han solucionat. És el cas dels "skaters" que continuen utilitzant els desnivells de l'espai per realitzar trucs. Durant el procés participatiu per definir el projecte de reforma de la plaça, els veïns ja van demanar al consistori que eliminés les rampes per impedir que els patinadors tornessin a utilitzar la plaça com "skate park".

Una altra de les queixes és la brutícia. És habitual veure-hi llaunes tirades a terra i, segons els veïns, els edicles del pàrquing es continuen utilitzant com a urinaris públics. L'Ajuntament assegura que està treballant per garantir un bon ús de l'espai i el gerent del districte, Francesc Jiménez, ha afirmat que parlaran amb els serveis de neteja perquè faci un repàs de les zones més conflictives.

La remodelació de la plaça de Joan Pelegrí va tenir un cost de 500.000 euros i va servir per augmentar-hi l'arbrat, instal·lar-hi una zona de jocs infantils i renovar-ne el mobiliari urbà. A més, també s'hi va instal·lar una estructura metàl·lica amb plaques fotovoltaiques.