Els líders municipals discrepen sobre els xiulets i l’ús de banderes a la manifestació

Trias (PDeCAT) i Bosch (ERC) ho emmarquen en la llibertat d’expressió, Mejías (Cs) creu que s’ha instrumentalitzat i Collboni (PSC) diu que no era dia de banderes

La majoria de líders municipals han assistit a la manifestació per la pau i contra el terrorisme que s'ha fet al passeig de Gràcia. Tots han destacat la resposta de la ciutadania i el clam de Barcelona sota el lema "No tenim por", però discrepen sobre la presència d'estelades i banderes espanyoles en la marxa, així com els xiulets que s'han sentit cap al rei Felip VI i representants del Govern espanyol. La CUP no s'ha sumat a la comitiva d'autoritats i ha fet seva la manifestació alternativa crítica amb el PP i la monarquia.

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha dit que hagués preferit que la marxa fos en silenci, però ha dit que en democràcia tothom pot fer "el que vulgui des del respecte".  Trias també ha qualificat de "gran reacció" la mobilització ciutadana en contra del terrorisme. Des d'ERC, Alfred Bosch ha qualificat la manifestació de "brot de llibertat" i ha apuntat que "les imatges no enganyen", en relació als xiulets i les banderes. Pel líder municipal d'ERC, la marxa ha demostrat que "apostem per la vida".

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha afirmat que "el crit contra el terrorisme uneix la ciutadania" i ha qualificat de "falta de respecte" els xiulets que s'han sentit contra el rei i alguns dirigents del PP. "Lamento que algú hagi volgut instrumentalitzar una manifestació de dol", ha sentenciat. El segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni (PSC), ha dit que la marxa és l'exemple que Barcelona vol tornar a la normalitat i "recuperar els carrers". El líder socialista ha afirmat que "avui no era el dia de treure banderes", i que el que preval és el missatge d'unitat contra el terrorisme.