El Liceu estrena una versió d”Il trovatore’ inspirada en Goya

Joan Anton Rechi signa la direcció escènica de la cèlebre òpera de Verdi

L'ambientació d''Il trovatore' que s'ha estrenat al Liceu beu de l'obra de Goya, de qui es projecten pintures i gravats, alguns dels famosos 'Desastres de la guerra'. De fet, tota l'acció es desenvolupa sota la mirada del pintor, que interpreta l'actor Carles Canut.

També el vestuari, que signa la guanyadora de dos premis Gaudí Mercè Paloma, remet a l'època de la Guerra del Francès. La llicència del director escènic, Joan Anton Rechi, estableix un paral·lelisme entre els horrors que va retratar el geni aragonès durant la Guerra del Francès i la història de venjances de l'òpera verdiana, originalment ambientada al segle XV.

Interpreten els paper principals Artur Rucinski i George Petean (Comte Luna), Kristin Lewis i Tamara Wilson (Leonora), Marco Berti i Piero Pretti (Manrico) i Marianne Cornetti (Azucena), qui només descansa un dia i és substituïda per Larisa Kostyuk.

Transmissió a la fresca

'Il trovatore', en cartell entre el 17 i el 29 de juliol, és l'òpera que enguany està inclosa en el programa Liceu a la fresca, que celebra tercera edició. La funció de divendres, 21 de juliol, es podrà veure a l'aire lliure a 166 municipis de tot l'estat i Andorra, 149 a Catalunya. A Barcelona, hi haurà quatre pantalles: a Sant Martí, el Raval, Nou Barris i a l'Arc de Triomf.