L’hotel Le Méridien Barcelona, guardonat per la tasca social que desenvolupa

L’establiment, amb seu al Raval, col·labora en projectes d’associacions locals i internacionals en favor de la inclusió social

Le Méridien Barcelona és el guanyador de la categoria social del Premi Nacional RSC Hotelera 2016. El premi té en compte el compromís de l'establiment amb associacions locals i internacionals així com la seva tasca en favor de la inclusió social. L'hotel, ubicat a la Rambla, col·labora des de fa 12 anys amb el Casal dels Infants.

L'hotel Le Méridien Barcelona, ubicat al Raval, està de celebració. L'establiment ha estat el guanyador de la categoria social del Premi Nacional RSC Hotelera 2016. El guardó ha tingut en compte el compromís de l'hotel amb les associacions locals i internacionals amb les quals col·labora.

Un d'aquests projectes és iniciativa del Casal dels Infants i consisteix en la formació i contractació de joves en risc d'exclusió social. Rosa Álvarez, governanta general de l'hotel Le Méridien Barcelona, recorda que "quan ens van venir a demanar si volíem col·laborar en la formació de cambrers d'habitacions no vam dubtar a fer-ho. Per nosaltres a més la part més important d'aquest projecte és poder oferir un lloc de treball a la persona que ha estat rebent la formació".

I aquest és el cas d'Oualid Selouani, que treballa des de fa quatre anys preparant les habitacions dels futurs clients de l'hotel. Però no n'és l'únic cas. La Rosa apunta que com ell tenen altres tres persones a l'hotel i que la satisfacció de la feina que desenvolupen és molt bona.

Empenta a la tasca social

El premi ha estat molt ben rebut entre els treballadors de l'hotel. Ana Miquel, relacions públiques de l'establiment, afirma que "estem superorgullosos. L'empresa ens ajuda en tot el que necessitem per poder fer aquesta tasca, però majoritàriament col·laborar o no és una cosa voluntària i pràcticament tots els treballadors ho fan. Ser recompensats amb aquest premi és un revulsiu per continuar amb aquestes col·laboracions socials".

L'hotel de la Rambla col·labora també de forma regular amb diferents ONG, com ara Unicef. Amb aquesta entitat intervenen a través del projecte WASH, de canalització d'aigua en països en vies de desenvolupament. També participen activament en les campanyes del Banc dels Aliments amb donació de menús a menjadors socials.