L’hipòdrom de Can Tunis, un punt de trobada per a les classes benestants

L'hipòdrom de Can Tunis es va inaugurar el setembre de 1883. Es va construir sobre un llac dessecat, tenia dues pistes i podia acollir fins a 2.500 espectadors. Va convertir-se en un punt de trobada de les classes benestants de la ciutat, tot i que la prohibició de les apostes durant la República va provocar una gran davallada de públic. L'hipòdrom va tancar portes el 1934.

L'hipòdrom de Can Tunis el va inaugurar Francesc Rius i Taulet, aleshores alcalde de Barcelona, el 25 de setembre de 1883 i aviat es va convertir en un punt de trobada per a les classes benestants de la ciutat. Les instal·lacions es van construir sobre un estany dessecat, disposaven de dues pistes i tenien un aforament de fins a 2.500 espectadors.

Arribar fins a l'hipòdrom no era feina fàcil. Al camí del Morrot es desprenien pedres de la muntanya de Montjuïc i era perillós. Per això la majoria de gent optava per agafar la carretera de Port. Els veïns de la zona ho vivien com una festa major. Escombraven els carrers i els nens esperaven la pujada dels carruatges perquè els visitants de l'hipòdrom els donessin caramels.

Aquestes instal·lacions també van viure moments històrics com ara el primer vol de la península. Era l'any 1910 i l'encarregat de portar-ho a terme va ser Julien Mamet, que va enlairar-se  en un Bleriot d'un únic motor fet amb ferralla, paper i fusta.

Amb la proclamació de la República es van prohibir les apostes. Això va fer que l'hipòdrom anés perdent visitants fins que el 1934 va tancar definitivament.