L’Escola Turó del Cargol promou el transport a peu

L'Escola Turó del Cargol, del barri de la Salut, ha posat en marxa tres rutes del Turobús, una iniciativa de l’AMPA per fomentar l'autonomia dels petits en el camí de casa a l'escola. Aquest dilluns, l'han estrenat amb una trentena de nens.

El Turobús és un bus molt especial: no té motor ni rodes, no circula per la calçada, no fa gens de soroll ni fa fum, però, en canvi, sí que té itineraris. Són tres línies, la blava, la verda i la vermella, amb parades i horaris com qualsevol altre autobús. Els passatgers són nens de l’Escola Turó del Cargol que van caminant a classe i el conductor, voluntaris que a partir d’avui, inicien els més petits en l’aventura d’anar sols a l’escola.

És un autobús humà, format per un grup de nens, acompanyats de dos adults - un al davant per guiar i un altre al darrera perquè cap nen no es despisti -, amb origen i final de trajecte i un recorregut prèviament establert. L'escola l'ha concebut com un pas intermedi, per als infants de sis a nou anys, des que van acompanyats per familiars o cangurs fins que ja aniran sols al col·legi. L’objectiu és ajudar a fomentar l'autonomia dels infants perquè es valguin per si mateixos mentre guanyen confiança, tot anant caminat a l'escola per carrers i places segures on els cotxes i motos cedeixin el protagonisme als vianants i es tornen més respectuosos i prudents amb els infants i els grans que van caminant.

L'Escola Turó del Cargol va fer una prova pilot al juny per conèixer les dificultats de cada itinerari i aquest dilluns ja l'han estrenat. Per celebrar-ho, els petits han fet sonar els tambors i xiulets, en una petita batucada per avisar els veïns que els nens de l'escola estrenen el Turobús.