L’Escola la Maquinista tindrà edifici a partir del 2020

L’Ajuntament ha explicat que el projecte consisteix en una ocupació temporal dels terrenys que són propietat del centre comercial

Les obres de construcció de l'Escola la Maquinista podrien començar d'aquí a 10 mesos, l'objectiu és tenir enllestit l'edifici el 2020. Pares i mares s'han mobilitzat en diverses ocasions per reclamar la creació d'aquest nou centre educatiu, que està en barracons des de fa nou anys.

Per construir l'Escola la Maquinista l'Ajuntament ha fet la catalogació necessària perquè als terrenys escollits, ara encara propietat del Centre Comercial la Maquinista, s'hi puguin construir equipaments. Es tracta d'uns terrenys inclosos en el projecte de reparcel·lació. Amb aquest projecte el govern municipal desbloqueja un litigi que dura des de fa anys amb el centre comercial.

La Generalitat pagarà la nova escola, tal com fixa l'acord entre les dues administracions pel que fa a l'ensenyament.

L'acord es va tancar ahir al vespre a la seu del districte de Sant Andreu. En la reunió hi havia les tinentes d'alcalde Janet Sanz i Laia Ortiz i la regidora del districte, Carmen Andrés. També hi van participar diferents tècnics municipals i els serveis jurídics de l'Ajuntament, que aproven l'operació, i membres de l'AMPA de l'Escola la Maquinista. Els pares i mares dels alumnes celebren aquest acord tot i que no estaran tranquils fins que vegin el centre educatiu enllestit.

El promotor del centre comercial creu que l'ocupació directa serà "inviable"

L'empresa Unibail Rodamco Steam ha emès un comunicat en què assegura que comparteix la preocupació i la urgència per resoldre la situació de l'escola però creu que la proposta de l'Ajuntament d'ocupar els terrenys "serà tècnicament inviable". Segons la companyia, "la solució més àgil i directa és aprovar definitivament el pla de reparcel·lació". L'empresa també afirma que sempre ha col·laborat perquè el més aviat possible es puguin fer el centre educatiu, pisos de protecció oficial i millores de mobilitat del barri.