L’Escola Catalònia, la pinten els alumnes

Els 450 alumnes del centre han participat en un projecte educatiu per decorar els passadissos amb obres d’art a les parets

Els estudiants de l’Escola Catalònia, al barri de Provençals del Poblenou, recordaran aquest 2016-2017 com el que van pintar les parets del centre. Han estat ells, amb l’assessorament d’una artista, qui han decidit què hi pintaven i com ho pintaven. Hi han participat els estudiants de tots els cursos, des de P4 a sisè de primària, fent un total de nou obres d’art mural. Des del claustre expliquen que d’aquesta manera reforcen el sentiment de pertinença i l’educació artística i creativa dels infants.

Ara les parets  de l'Escola Catalònia estan acolorides, però no sempre han estat així. Les han pintades els alumnes en el marc d'un projecte educatiu fet per reforçar el sentiment de pertinença al centre i l’educació artística i creativa dels estudiants. A banda de tots els 450 alumnes de l'escola, també hi han col·laborat  professors i famílies. Els estudiants han comptat, a més, amb l'assessorament d'una artista externa. Ells escollien la temàtica de cada mural i després ella els ha anat guiant en aspectes tècnics i artístics.

Van començar a pintar les parets de l'escola a l'octubre i han finalitzat abans del final del curs. Des del claustre de professors asseguren que ja pensen a fer un altre projecte d'aquestes característiques de cara a l'any vinent. Expliquen que els agrada fer quelcom que els nens i nenes recordin i que els permeti relacionar-se amb alumnes d'altres promocions.