Les platges milloren l’accessibilitat

Les platges de la Barceloneta, de la Nova Icària i la zona de banys del Fòrum s'han consolidat com una bona opció per als banyistes de mobilitat reduïda. Voluntaris i personal tècnic de la Creu Roja ajuden els banyistes, que disposen de casetes vestidor, cadires amfíbies, grua elevadora, armilles salvavides i para-sols.

S'han incorporat dues cadires amfíbies més i tres jocs de crosses amfíbies a les platges de la Barceloneta i de la Nova Icària, una grua elèctrica a la platja de la Barceloneta i dues cadires de rodes a l'Espai de Mar. A les platges de Sant Miquel i del Bogatell també s'hi han afegit  dues noves  passeres de fusta. A més, també disposen de reserves d'aparcament amb itineraris accessibles fins la platja, senyalització i informació visual i tàctil i lavabos adaptats, dutxes adaptades amb cadires i transport públic adaptat.

L'assistència va començar al Fòrum i s'ha anat estenent a la resta de platges de la ciutat. Els veïns reclamen que es potencii més ja que cada cop són més els banyistes que demanen ajuda. Fins i tot, alguns turistes visiten Barcelona per l'ajuda que se'ls ofereix a l'hora de banyar-se.

El servei està disponible tot l'estiu: durant el juny, tots els caps de setmana i festius; de l'1 de juliol al 15 de setembre, tots els dies i durant la segona quinzena de setembre, els caps de setmana i festius. Els serveis de la platja de la Barceloneta i la zona de banys del Fòrum d'11 a 14 h i la platja de la Nova Icària d'11 a 24 h i de 16 a 19 h i no requereix sol·licitud prèvia.