Les pastisseries, a ple rendiment per Setmana Santa

La Pasqua és una de les èpoques de l’any en què els xocolaters tenen més feina. Es calcula que a tot Catalunya es vendran 700.000 mones aquests dies

El Gremi de Pastissers de Barcelona rep la campanya amb optimisme i espera que les vendes augmentin un 2 % respecte a l'any passat. A la demarcació de Barcelona se'n vendran unes 480.000. A la pastisseria Pallarès de Barcelona, amb prop de 50 anys d'història, elaboren aquests dies 1.500 mones. Entre les més demandades, les que inclouen personatges de 'Star Wars' o 'Ladybug' i les del Barça.

En una entrevista a 'El matí de Barcelona', de betevé 91.0 fm, el mestre xocolater Jordi Pallarès ha explicat que la Pasqua és l'època de l'any en què han de treballar més hores per fer front a tota la demanda. Assegura que ja fa dies que molta gent ha comprat la mona, ja que cada vegada més els padrins opten per regalar-la abans del Dilluns de Pasqua, aprofitant que els nens i nenes tenen vacances escolars. Per això, ja fa setmanes que preparen els encàrrecs. Pallarès ha reivindicat la feina dels artesans i les seves creacions davant les mones que es poden trobar a les grans superfícies comercials.

Recupereu aquí l'entrevista sencera: