Les llibreries esperen tenir un bon Sant Jordi gràcies a la Setmana Santa

Els llibreters asseguren que necessiten dos mesos per preparar-se de cara a diumenge i que els en farà falta un altre per tornar a la normalitat

Les setmanes prèvies a Sant Jordi, habitualment, signifiquen que les llibreries multipliquen la feina. Aquest any, a més, la coincidència de la Setmana Santa poc abans de la diada fa pensar a alguns llibreters que les vendes poden créixer respecte a fa un any. Els esforços de cara a diumenge van començar pels volts de febrer per tenir-ho tot llest, i encara caldrà esperar fins al maig perquè les llibreries tornin al ritme de sempre.

A la Llibreria Al·lots fa dos mesos que l'entrada de caixes plenes de llibres i de bosses són el pa de cada dia. Segons la propietària, Paula Jarrin, encara els caldrà un mes més després de Sant Jordi per tornar a la normalitat, tot i que assegura que la pressió més gran es concentra els dies previs: "El caos, caos, caos són les tres setmanes abans, quan s'han de fer comandes, quan et demanen llibres que no tens...".

A la Llibreria Calders també s'acumulen, temporalment, caixes plenes de llibres. Aquesta setmana també ha començat a rebre més clients que busquen un llibre encertat per a Sant Jordi i, de fet, la propietària, Isabel Sucunza, assegura que la coincidència amb la Setmana Santa el cap de setmana anterior ha fet que les vendes s'animin abans. L'augment de llibres -paral·lelament- ha fet replantejar les mateixes llibreries per dins: la No Llegiu ha desplaçat els sofàs a la planta superior per exposar centenars de títols.