Les gandules es queden a la plaça de les Glòries com a mínim fins al juny

Ningú per ara no mou les gandules de lloc. Es van instal·lar fa quatre mesos a la plaça de les Glòries Catalanes, al costat de l'edifici Disseny Hub Barcelona, per donar un "ús ciutadà" a aquest nou espai, i l'èxit que han tingut ja ha fet que se'n prorrogui el servei dues vegades. Ara els usuaris podran gaudir-ne almenys fins al juny.

Les gandules havien d'estar-hi només fins al desembre de 2014 però de moment continuen mig any més, fins al juny. El servei ofereix de forma gratuïta gandules, cadires plegables, taules i para-sols entre les 9 i les 22 h a l'estiu, i entre les 9 i les 20 h a l'hivern. Tot i fer fred, els usuaris continuen fent ús del mobiliari urbà que hi ha instal·lat en aquest espai. Això sí, quan s'hi concentra més gent és al migdia.

Aquesta nova pròrroga del servei significa també una renovació del contracte amb l'entitat que gestiona les gandules, la Fundació Surt, que busca feina a dones en risc d'exclusió social. Per a la gestió dels propers sis mesos, l'Ajuntament hi ha invertit 60.000 euros. Durant els mesos que el servei de gandules ha estat actiu, les treballadores de la Surt han recollit propostes dels usuaris. Molts demanen que s'hi instal·li Wi-Fi o, fins i tot, un xiringuito per ambientar la zona.