Les farmàcies s’uneixen al projecte Radars per vetllar per la gent gran que viu sola

Les persones grans que viuen soles guanyen un nou punt de suport gràcies a la signatura del conveni entre el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i l’Institut Municipal de Serveis Socials. A partir d'ara, els farmacèutics barcelonins s'integraran al projecte Radars, impulsat pel consistori, i tindran especial cura de les persones de la tercera edat.

El conveni signat per la COFB preveu tres modalitats de col·laboració en el projecte, des de la bàsica, en què el farmacèutic comunica les situacions de risc que es detecten entre aquesta població, fins a l'especialitzada, en què els professionals fan un seguiment i una revisió dels fàrmacs que es dispensen. En la posició intermèdia hi ha les farmàcies que es converteixen en un punt de trobada entre els serveis socials i la gent gran.

L'objectiu és ampliar la xarxa de prevenció i protecció per a les persones grans que viuen soles, per evitar l'aïllament i poder detectar situacions de risc.

El projecte Radars va començar el 2008 al barri del Camp d'en Grassot i actualment vetlla per 409 persones amb presència en 15 barris i nou districtes. El 2012 el consistori va treballar per estendre'l a tota la ciutat i en aquest moment hi col·laboren 147 entitats, 524 radars veïnals i 296 comerços.