Les famílies de l’Ausiàs March, en contra del tancament progressiu de l’escola

El Consorci planeja crear un centre de primària nou que absorbiria, en diferents fases, els alumnes de l’Ausiàs March

La decisió de crear una escola nova al districte de les Corts no agrada a les famílies de l'Escola Ausiàs March, ja que està previst que n'acabi absorbint tots els alumnes. Tampoc no els convenç la planificació del Consorci d'Educació, que vol que l'any vinent els nens nous de P3 ja comencin a l'escola nova Anglesola, que estarà ubicada de manera provisional a la Biblioteca Can Rosés actual, fins que s'acabi l'edifici definitiu al carrer de Numància.

D'aquesta manera, deixarien d'entrar alumnes a l'Escola Ausiàs March actaul per fer-ho al nou espai provisional de l'Escola Anglesola, a Can Rosés. El trasllat definitiu de la resta d'alumnes es produirà quan acabin les obres de la nova escola del carrer de Numància, d'aquí a tres o quatre anys segons les previsions del Consorci.

L'AMPA està en contra del trasllat progressiu ja que pensen que es deixarà morir l'escola a poc a poc i que els anys que durin les obres es perdrà la cohesió de grup i, fins i tot, l'AMPA ja que, en tenir menys alumnes, serà impossible mantenir-la. A més, les famílies amb nens més petits hauran d'escolaritzar els germans en centres diferents, amb els problemes que això comporta per a les famílies.

El Consorci d'Educació assegura que els canvis tenen un objectiu doble: d'una banda ampliar l'oferta de places públiques al districte, i de l'altra posar fi al baix nombre de preinscripcions que ara hi ha a l'Escola Ausiàs March. També en aquest punt topen amb les famílies que creuen que el problema de la demanda s'hauria pogut solucionar invertint més en l'Escola Ausiàs March per fer-la més atractiva.

De moment, el consorci s'ha compromès a obrir una taula de diàleg, que començarà la setmana vinent. Per la seva banda, les famílies tenen el suport de les altres AMPA del districte i no descarten mobilitzacions en cas que no s'arribi a acords.