Les estratègies dels barcelonins per estalviar-se la massificació de la Rambla

Els veïns del Gòtic i el Raval utilitzen el passeig només per enllaçar entre els carrers transversals

Cada any més de 100 milions de persones caminen per la Rambla, segons dades de l'Ajuntament. Tres quartes parts són barcelonins però els turistes es fan notar, sobretot, al passeig central. Per això molts veïns i treballadors de la zona dibuixen cada dia rutes alternatives pel Gòtic i el Raval per evitar caminar per un carrer que la majoria troba massa massificat.

Els turistes "ramblegen" de dalt a baix o de baix a dalt, per tot el carrer, mentre que la majoria dels barcelonins tan sols la creuen per enllaçar entre el Raval i el Gòtic. Els veïns troben incòmoda la Rambla quan van amb pressa, de casa a la feina o per fer encàrrecs, i per això tracten d'evitar-la.

En ple debat sobre el futur d'aquest carrer i les reformes que s'hi podrien aplicar, també hi té un paper clau el trànsit rodat. De pujada, el trànsit ja està restringit durant bona part del dia, per això els dos carrils de baixada són els més utilitzats.

Tots els taxistes consideren que és difícil circular-hi perquè és una via lenta que sovint envaeixen els vianants, tot i que alguns hi segueixen passant perquè "de pujada o baixada sempre hi ha passatge". Per als transportistes que serveixen a la zona, transitar-hi és clau perquè a partir de la Rambla abasteixen els comerços dels carrers que hi neixen.