Les escoles bressol de Gràcia fan un passeig sensorial pel Parc Güell

Per primera vegada s’ha tancat el recinte als turistes una estona durant tres dies perquè els infants fessin aquesta activitat

Les escoles bressol de Gràcia han tornat al Parc Güell amb el projecte Trencadís de sons i colors. Fa sis anys que desenvolupen aquesta iniciativa conjunta, que acaba amb un passeig pel parc que gira al voltant de la música, les arts plàstiques, la dansa i la natura. Però aquest ha estat el primer any que el recinte s'ha tancat als turistes durant tres dies de dos quarts de nou a 11 del matí per facilitar l'activitat dels infants. Aquest tancament l'han aprofitat altres centres educatius del districte per visitar el parc.

Trencadís de sons i colors és un projecte comú de totes les escoles bressol de Gràcia. La proposta es treballa a les aules des del segon trimestre i es posa en pràctica en una sortida pel Parc Güell. Es tracta d'un passeig ple de cançons, sons, danses o natura que els infants ja coneixen, però que veuen, toquen o escolten per primera vegada en aquest entorn. “El drac és el més especial per a ells perquè treu aigua per la boca, té molts colors i com que ho treballem a l'escola, quan el veuen aquí en directe és molt emocionant”, explica Sandra Mirete, de l'Escola Bressol el Gat Negre.

A través del clarinet i l'acordió van passant per diferents espais del parc. El passeig comença al porxo dels carruatges i continua per la Casa del Guarda, l'escalinata amb el drac i la Sala Hipòstila. Aquesta activitat s'ha convertit en una manera de compartir experiències entre centres educatius. La idea és continuar amb la proposta incorporant-hi noves idees.