L’empresa que gestiona els Punts Verds de barri es compromet a contractar vigilància

S’incorporarà un equip de guàrdies de seguretat que freqüentarà els quatre espais que els treballadors identifiquen com a conflictius

Després d'una reunió entre les dues parts, l'empesa municipal SIRESA (Solucions Integrals per a Residus, SA) s'ha compromès a contractar vigilància de seguretat per als Punts Verds de barri que els treballadors consideren més conflictius: els centres del Clot, Sant Andreu, Sant Martí de Provençals i la deixalleria de Sant Adrià de Besòs. La mesura, que encara ha d'obtenir el vistiplau de l'Ajuntament, arriba després que els empleats denunciessin agressions, amenaces i robatoris en aquests espais per part de persones que hi fan guàrdia per emportar-se els residus que porten els veïns.

Segons José Manuel Talavera, president del Comitè d'Empresa de SIRESA, "caldrà veure si això minimitza els casos d'insults, amenaces i agressions que els treballadors patim des de fa temps". Talavera assegura que s'han reprès les negociacions amb l'empresa i explica que, en aquesta ocasió, "sembla que la patronal està disposada a trobar una solució que beneficiï totes les parts". Des del comitè han proposat una vintena de punts per incorporar al conveni col·lectiu, una proposició que es debatrà el proper dijous 25 de maig en una reunió. De moment, descarten convocar una nova jornada de vaga.