L’Avió del Tibidabo es desmunta per fer-ne una reforma integral

L’emblemàtica atracció estarà fora de servei fins al maig per pintar-la i modernitzar-ne l’interior

Aprofitant que el parc d'atraccions està tancat, L'Avió del Tibidabo s'ha despenjat per portar-lo a un taller on es rehabilitarà fins al maig. Durant tres mesos, se'n renovaran el fusellatge i els elements de l'interior, es pintarà l'estructura metàl·lica i s'hi instal·larà una il·luminació temàtica. És la primera vegada que l'avió marxa de l'aeroport del parc.

Després de 88 anys i tants girs com l'equivalent de 20 voltes al món, L'Avió del Parc d'Atraccions del Tibidabo es desmunta per posar-se a punt. A les nou del matí han començat les feines amb una grua de grans dimensions per despenjar-lo de la seva estructura habitual i baixar-lo a terra, on se li han desmuntat les ales i els alerons de la cua. Un cop fragmentat, un tràiler se l'ha endut a una nau de treball on se'n faran rehabilitacions que inclouen tant aspectes operatius com d'imatge i disseny.

En concret, durant els tres mesos de reforma se'n pintarà tota l'estructura metàl·lica, se'n renovarà el fusellatge, es redecorarà l'interior -introduint-hi noves tecnologies i més mesures de seguretat- i s'hi instal·larà una il·luminació exterior temàtica i inspirada en el seu passat històric. L'Avió del Tibidabo és una icona del paisatge de la ciutat i el vehicle en què molts barcelonins van fer el seu primer viatge aeri. El seu disseny es va inspirar en els avions que els anys 20 feien el pont aeri entre Barcelona i Madrid.