L’ateneu popular El Rec del Fort Pienc, amenaçat de desnonament

Les entitats juvenils que el 2014 van ocupar l’antiga oficina de Bankia estan citades a judici aquest dijous, 23 de febrer

Una desena de moviments populars juvenils del Fort Pienc estan en peu de guerra. Dijous, dia 23, estan citats al judici per un procés de desallotjament, després que Bankia hagi recuperat l'interès en l'oficina bancària del carrer d'Ausiàs March que van ocupar l'any 2014. Els joves demanen que l’Ajuntament els ofereixi un emplaçament alternatiu.

Des que alguns joves van ocupar l'espai el 2014, s'hi van anar afegint entitats i moviments juvenils fins a convertir-lo en un espai dinàmic i amb molta activitat. Actualment hi conviuen una desena d'entitats com un col·lectiu de dones feministes, Arran Fort Pienc; un casal de joves, un esplai, una coordinadora de música juvenil, un grup de periodistes, una penya d'excursionisme o una colla bastonera. Totes són entitats juvenils del barri que, segons diuen, no podien desenvolupar les seves activitats anteriorment per la "manca d'equipaments" al barri.

Ara s'han organitzat al voltant de la campanya "RECsistència. Banc o barri'" per donar a conèixer la situació i visibilitzar les activitats que fan al local ocupat. Per això demanen a l'Ajuntament que faci d'intermediari i defensi "els interessos i necessitats dels joves del barri" al davant dels interessos de Bankia. L'única opció vàlida per als joves, diuen, seria "dotar el barri d'un espai juvenil", com per exemple integrar-los dins de la Casa Groga.

Escolta l'entrevista a 'El matí de Barcelona' ▶️