L’Associació Llibres Lliures, desbordada quatre mesos després d’obrir la botiga

La botiga Llibres Lliures, que en lloc de vendre regala els llibres, està desbordada quan fa només quatre mesos que va obrir portes. Té tant d'èxit que acumula ja prop de 8.000 llibres a les prestatgeries. Ara el responsable d'aquesta iniciativa fa una crida per obtenir la cessió d'un magatzem on dur part del material.

Cada mes arriben al local de Llibres Lliures 3.000 unitats i en surten -és a dir, els clients se n'emporten- només 1.200. Això significa que cada dia se n'acumulin més a les prestatgeries de la botiga. La majoria de donacions vénen de particulars que han conegut aquesta iniciativa a través de la pàgina de Facebook i del boca-orella. "Com que tenim molts llibres hem decidit regalar-ne per exemple a escoles i també a menjadors socials", explica l'Òscar.

Busquen un magatzem o un local més gran

El local, que està situat al carrer de Cantàbria, 72, se'ls ha quedat petit. "Estem buscant algú que ens cedeixi un magatzem, o bé trobar un local més gran", assegura Òscar Boada. De fet aquesta iniciativa es manté gràcies a les donacions que fa la gent quan s'endú un llibre i també a la quota anual que paguen els socis. Amb això poden afrontar les despeses tot i que "anem justos", admet Boada.

L'associació va obrir el local llibreria a finals d'agost, però a banda de regalar llibres, també organitza activitats culturals obertes a tothom. S'hi fan recitals de poesia, contacontes, un club de lectura per a adults i, fins i tot, celebren cursos a preus reduïts, com per exemple, un d'escriptura creativa i un altre de còmics.