L’associació Drets celebra la primera condemna judicial per un tuit catalanòfob

El seu president, Sergi Blázquez, ha recordat que en dos anys han denunciat centenars de casos a la fiscalia

Sergi Blázquez, president de l'associació Drets, ha valorat "molt positivament" la primera sentència per un cas de catalanofòbia a Twitter, però també ha criticat que "s'hagi trigat tant" en posar una condemna. Encara hi ha centenars de casos denunciats sense sentència. Per aquest motiu, Blázquez ha negat que aquesta decisió sigui un precedent.

En una entrevista a 'La tarda de Barcelona' de betevé 91.0 fm, Blázquez ha celebrat que l'usuari @CarlosKonami hagi estat condemnat pel tuit que va fer hores després de la tragèdia del vol de Germanwings que va estavellar el copilot el març del 2015. “Poca mierda veo en Twitter para haberse estrellado un avión lleno de catalanes ”, deia el text de l’usuari.

El president de l'associació Drets, però, ha lamentat que dels centenars de denúncies que ha posat aquesta entitat -formada per un grup d'advocats- només se n'hagi resolt una. "No pot haver-hi impunitat", ha dit Blázquez, que també ha afirmat que la "dificultat tècnica" per identificar els "perfils anònims" no és excusa per no perseguir els usuaris. "Si hi ha voluntat es pot perseguir", ha sentenciat.

Escolta l'entrevista aquí: