L’associació 500×20 atura un desnonament a Nou Barris

Els activistes pel dret a l'habitatge han impedit, per segona vegada, que s'executi l'ordre de fer fora del pis una família del número 81 del carrer de l'Alcúdia, al barri de Porta. Tot i que veuen el futur amb incertesa, els afectats esperen que des de les administracions puguin trobar solucions a la seva situació.

Veïns, amics i membres de l'associació 500x20 han fet pinya des de les 9 del matí a la porta de l'edifici.  L'objectiu de tots ells era impedir que la comissió judicial fes efectiva l' ordre de desnonament sobre la família afectada. La família fa un any que no paga el lloguer al propietari del pis que, en aquest cas, es tracta d'un particular. Mes rere mes subsisteixen mitjançant una prestació del PIRMI amb la qual viu la parella i el seu fill, i busquen esperançats una solució a tot plegat.

No era la primera vegada que intentaven fer-los fora del pis i, en aquesta ocasió, de la mateixa manera que en l'anterior, no han aconseguit. Quan hi ha arribat la comissió judicial, els assitents socials, l'associació 500x20 i un representant del Districte de Nou Barris han intercedit com a mediadors entre els afectats i el secretari, que finalment ha cancel·lat el desnonament. Es dona el cas que just ahir l'Ajuntament els havia ofert la cessió d'un pis que no van acceptar -segons la família- pel mal estat en què es trobava. Tot i que no hi confien gaire, la família espera noves solucions per part de l'administració.