L’Art Impossible, el primer festival que uneix art i discapacitat

Ha nascut un nou festival artístic a Barcelona: L'Art Impossible. Arts escèniques i plàstiques s'han unit aquest dissabte al Mercat de les Flors per posar l'accent en les persones amb discapacitat, tot fent de l'art una eina d'inclusió. Es tracta de la primera edició, però la intenció és repetir l'experiència.

La jornada ha començat amb l'obra de teatre 'Ella' de la companyia Pallapupas. Una obra en què s'expliquen experiències personals que han viscut els actors i les actrius, i que vol posar sobre la taula les conseqüències dels trastorns mentals.

"Per sobre de tot volem lluitar contra l'estigma social, fer evident que la línia entre tenir un trastorn o no és molt fina", asseguren des de l'organització. Els actors expliquen al públic que s'ha aplegat a l'auditori del Mercat de les Flors que "són històries de veritat i que mereixen ser escoltades".

El vestíbul de l'edifici s'ha convertit per un dia en un espai d'exposició d'obres plàstiques i de fotografia, de persones que tenen alguna discapacitat i han trobat en l'art la manera d'expressar els seus sentiments. La pintura i els pinzells també han arribat a la plaça de Margarida Xirgu, on durant tot el matí s'han fet tres grans pintures murals amb la col·laboració de desenes de persones.

L'entrada al festival L'Art Impossible és gratuïta i està oberta a tothom que s'hi apropi. Les activitats s'allarguen durant tot el dia, i inclouen rondallaires, un concert de jazz i una xerrada amb els músics, així com un espectacle de dansa i un taller de percussió.

El tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, i la regidora de Família i Discapacitat, Irma Rognoni, han felicitat els organitzadors de l'esdeveniment, i esperen que aquesta primera edició del festival es repeteixi cada dos anys.