L’Ajuntament vol doblar la generació d’energia solar en edificis municipals

Instal·larà plaques solars en escoles i biblioteques, fomentarà la inversió privada en equipaments municipals i donarà ajuts a particulars

El govern d'Ada Colau s'ha fixat l'objectiu de multiplicar per dos fins al 2019 la potència fotovoltaica que ara generen les plaques instal·lades en edificis municipals. La intenció és passar d'1,8 a 3,9 MWp en dos anys. Per això preveu col·locar plaques en 38 equipaments públics i en una desena de parcs. A més es cediran terrats d'equipaments esportius perquè inversors privats hi instal·lin plaques solars i es donaran subvencions als particulars que en posin als terrats dels edificis.

La inversió pública d'aquest pla per impulsar la generació d'energia renovable és de 15 milions d'euros, que puja als 17,2 si se suma la inversió privada. A tota la ciutat es genera ara 12,4 MWp (mega watt-pic), dels quals un 2 % és pública (i és la que es vol doblar). La resta és privada, 10,6 MWp, que es vol incrementar en un 10 %. La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Janet Sanz, ha dit que amb aquest pla es vol "visualitzar que l'autoconsum és viable i necessari" i aconseguir que "apostar per les renovables no sigui un viacrucis".